Püspökmajori Klubkönyvtár

Megújult a Püspökmajori Klubkönyvtár!Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Fotógaléria: klikkeljen ide.

Elérhetőség: 2000 Szentendre, Hamvas Béla u. 6.

-=térkép itt=-

telefon: +36-26-787-686

Nyitvatartás:

  • Hétfő  13 - 18
  • Kedd  10 - 18
  • Szerda  10 - 18
  • Csütörtök 10 - 18
  • Péntek: 10 - 18
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

A Püspökmajori Klubkönyvtár, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár fiókkönyvtára. Két helyiségből áll, az egyik a közel 7.000-es könyvállománnyal rendelkező könyvtári rész, a másik egy foglalkozások, kisebb rendezvények számára igénybe vehető klubterem.
 A könyvtárban teljes nyitvatartási időben működik a beiratkozás, kölcsönzés. Állampolgári jogon, ingyenesen bárki használhatja a könyvtárat. A könyvek, CD-k, elektronikus és egyéb nem hagyományos dokumentumok kölcsönzéséhez beiratkozás szükséges. Az olvasók Olvasói nyilatkozatot írnak alá, amelyben elfogadják a Püspökmajori Klubkönyvtár Könyvtárhasználati szabályzatát, és adataik számítógépes nyilvántartását. 
Személyesen és telefonon végezhető az elvitt dokumentumok kölcsönzési idejének meghosszabbítása. A kölcsönzési határidő után visszahozott művekért késedelmi díjat kérünk. Előjegyezzük a keresett dokumentumot, ha pillanatnyilag nincs bent a könyvtárban. A beérkezés után telefonon, vagy e-mailben értesítjük olvasóinkat, és 5 napig áll rendelkezésre a kért mű.
Folyamatosan biztosítjuk olvasóink számára a helybenolvasást, a folyóirat olvasást és a kézikönyvtár használatát és a tájékoztató, referensz kérdések megválaszolását.
A könyvtárba jelenleg 14 féle időszaki kiadvány jár, helyben olvashatók, kölcsönzésükre is lehetőség van. 
Lehetőséget biztosítunk két, az olvasók számára fenntartott gépen internetezésre, valamint szkennelésre, fénymásolásra, nyomtatásra, TV nézésre. Ezek egy része térítéses szolgáltatás, melynek díjait a Püspökmajori Klubkönyvtár Díjtáblázata tartalmazza. 
A Klubkönyvtár közösségi térként is funkcionál, közösségépítő szerepe a közelben lakók számára igen fontos. A Klubhelyiség jól felszerelt, klubok, foglalkozások, kisebb összejövetelek tartására alkalmas. Lehetőséget biztosítottunk civil szervezetek, egyesületek számára rendezvényeik megtartására. A klubhelyiségben biztosított eszközök: asztalok, összecsukható székek, fotelek, hifi lejátszó.