Könyvtárunk elnyerte a Családbarát Szolgáltató Hely tanúsító védjegy bronz fokozatát.


Örömmel adjuk hírül, hogy könyvtárunk elnyerte a Családbarát Szolgáltató Hely tanúsító védjegy bronz fokozatát.

Mint megyei hatókörű, de egyúttal városi könyvtár, kiemelt célunk a hozzánk betérő családok minél teljeskörűbb kiszolgálása könyvtári állományunkkal, programjainkkal és a kapcsolódó szolgáltatásokkal egyaránt. Ezek kialakítása során folyamatosan igyekszünk figyelembe venni az olvasói visszajelzéseket, igényeket. A pályázat során alkalmunk nyílt átgondolni és összegyűjteni az intézmény már meglévő családbarát tulajdonságait, illetve figyelmet fordítanunk a fejlesztendő területekre.
A gyermekkönyvtári állomány széleskörű választékán, a kedvezményes beiratkozási díjon (16 éves korig ingyenes, diákoknak félárú) és a több korosztályt megszólító programokon túl figyelmet szentelünk annak is, hogy az intézmény megközelíthetősége, belső kialakítása, tárgyi felszereltsége is alkalmazkodjon a gyermekekkel érkezők igényeihez. Az épület és a könyvtár terei is megközelíthetők babakocsival, van egy szeparált helyiségünk pelenkázáshoz és szoptatáshoz, illetve az épület teljes nyitvatartási idejében – azaz a könyvári nyitvatartáson kívül is - használható egy szőnyeggel borított játszószoba. A mosdókban gyermek wc-ülőkéket, illetve a kézmosáshoz szükséges fellépőket helyeztünk el.

A pályázati kérdéssor kitöltését követően a szervezet képviselője egy személyes vizsgálat keretében bizonyosodott meg a feltételek meglétéről. Ezúton is köszönjük a védjegyet, melyet a gyermekkönyvtár bejáratánál helyeztünk el. Természetesen mindig van hova fejlődni, de reméljük, hogy az eddig tapasztalt pozitív változások olvasóink megelégedésére szolgálnak.