Könyvtárközi kölcsönzés

Nem találja, amit keres? Nem szeretne messzire utazni egy cikkért? A könyvtár állományában nem található dokumentumokat megrendelésre, amennyiben erre lehetőségünk van, hazai vagy külföldi forrásból megszerezzük Önnek! Könyvtárközi kölcsönzés szolgáltatásunkkal megnyílik a lehetőség a világ könyvtáraiban lévő dokumentumok elérésére!

Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a szolgáltatásunkat beiratkozott olvasóink vehetik igénybe. A dokumentumok kölcsönzése csak személyesen, kiviteli engedély aláírásával történhet meg. Ez eredeti dokumentumok esetében darabonként 400 Ft regisztrációs díjjal jár. Digitális, vagy fénymásolatban kért dokumentum esetén a könyvtárhasználó a küldő könyvtár által megállapított összeget köteles kifizetni. A nemzetközi könyvtárközi kölcsönzésnek külön díjazása van, melyet a küldő könyvtár és a külföldi könyvtárközi kölcsönzést koordináló könyvtár (ez esetben az Országos Széchenyi Könyvtár) határoz meg.

A küldő könyvtár szabja meg:

  • a kért dokumentum kölcsönzési határidejét, amely 1 alkalommal hosszabbítható,
  • a kölcsönzés módját (kölcsönzés, vagy helyben használat),
  • az egyéb felmerülő költéseket.

 
A határidőre vissza nem hozott könyvek után a mindenkori érvényes díjtáblázatunknak megfelelően dokumentumonként napi 1000,- Ft összegű tartozást számítunk fel.

Ha a könyvtárközi kölcsönzéssel kapott könyv elvész vagy megrongálódik, annak térítési díját a könyvtárhasználónak kell megfizetnie. Ezt a díjat a kölcsönadó intézmény határozza meg.

Azok az olvasók, akik nem tartják be a fenti szabályokat, automatikusan kizárják magukat a könyvtárközi kölcsönzés lehetőségéből!

A szolgáltatás igénybevételéhez kérje tájékoztató könyvtárosunk segítségét!