Élmény

A cukorbetegség napjaink egyik népbetegsége, szinte nincs már olyan család, amelynek valamelyik tagját ne érintené. Mi is az a cukorbetegség? Mit nevezünk 1-es és 2-es típusnak? Mi köze az elhízásnak a betegség kialakulásához és hogyan tehetünk ellene?
“A világ hazahívása” címmel Thiel Katalin beszélget Palkovics Tiborral, a Hamvas Béla hagyaték gondozójával a 33. kötet írásairól.
Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait a Szentendre Fotóklub Esszencia bemutatkozó kiállításának megnyitójára.
Könyvtárunk retró könyv- és folyóiratvásárt hirdet.
A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár és az Ars et Vita Alapítvány által közösen szervezett online előadássorozat 9. része. Előadó: Dr. Thiel Katalin
Készülj az őszre! Aromaterápiás megoldások, tippek, ötletek az egész család számára.
Szentendre új megvilágításban című előadás-sorozat 2. része.
Téma: az aradi vértanúk
A lejárt határidejű dokumentumokat az Országos Könyvtári Napok alkalmából késedelmi díj felszámítása nélkül visszavesszük! Cserébe ha teheti, támogassa a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületet, ajándékozzon a visszahozott dokumentumok mellé 1 adag kutya- vagy macskatápot.
Várjuk kedves olvasóinkat ismerkedésre a Szentendrei Árvácska Egyesülettel, akik megmutatják az idelátogatóknak, hogy egy menhelyi/mentett kutya is lehet ugyanolyan szép, okos, kedves, hűséges, szeretettel teli, mint egy vásárolt fajtatiszta. Az OKN keretében meghirdetett amnesztia alatt összegyűlt adományokat, a könyvtár igazgatója Dr. Tóth Máté adja át 13 órakor.
Találkozás Szentendrén, a Radnóti sétány és Kálvária út sarkán, ahonnan felmegyünk a Kőhegyre (kb. 1:30 perces könnyű sétával), ahol a résztvevők egy előadást hallgathatnak meg Hamvas  Béla szentendrei éveiről és a meditációs objektumokról Weiner Sennyey Tibor  költőtől, a 'Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve' című esszékötet szerzőjétől.
A test és a lélek szoros kapcsolata. A homeosztázis. A pszichoszomatikus betegségek üzenete. Mennyire sajátítható el a stressz ellen való védekezés? Hogyan válhatunk rezilienssé? Tudjuk, mi a coping?