Élmény

Rövid bevezető előadást tart Pongrácz Katalin, megyei és hálózati igazgatóhelyettes, majd Komáromi-Raisz Borbála, helytörténeti könyvtáros által vezetett sétán megismerhetik a könyvtár épületét a pincétől a tetőteraszig.
Várjuk kedves olvasóinkat ismerkedésre a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesülettel, akik a felelős állattartásról tartanak előadást. Előadó: Pohárnik Eszter
Komáromi-Raisz Borbála három évig járt Kokas Klárához akkreditált pedagógusképzésére, majd saját gyermekcsoportjaival évekig művelte ezeket a csodálatos, személyiségformáló zeneterápiás foglalkozásokat. Ezekből a tapasztalatokból merítve kínálunk most a szakmai hét keretében egy ízelítőt. Ez alkalommal 5-12 éves egészséges és speciális nevelési igényű gyermekeket várunk szeretettel.
Görgei Artúr és az aradi vértanúk. Hermann Róbert történész előadása.
Juhász Kristóf szentendrei író könyvbemutatója.
Weiner Sennyey Tibor könyvbemutatója a Kőhegyen, Hamvas Béla házánál. Találkozás: 10 órakor a Kálvária út és a Radnóti sétány sarkán
Szeretettel invitálunk minden kedves édesanyát, édesapát, leendő szülőt és a téma iránt érdeklődőt Apanetwork című előadás-sorozatunk első részére.
Hogyan tekintett Petőfi Sándor a róla készült fényképre? Mit jelentett nőnek lenni a 19. században? Ki volt Szendrey Júlia példaképe? Hogyan lehetséges, hogy ilyen sok tényt ismerünk Petőfi és Arany barátságáról? Mi volt az, ami Petőfit és Bem tábornokot barátokká tette? Ezekre, és sok hasonló kérdésre kapunk választ A mi Petőfink című kiállításon.
A Csevej Immánuel 96. vendége Dr. Kiss László Széchenyi-díjas fizikus, csillagász, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának főigazgatója lesz. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Könyvtárunk retró könyv- és folyóiratvásárt hirdet. Frissülő kínálat, 3+1 akció.
Gál Ferenc vall alkotói módszereiről. Elhangzik az Alföld folyóirat méltatása munkásságáról.
Önellátás a 21. században. Kiállításmegnyitó és beszélgetés.