Nincs kiválasztott település

Nyitva tartás:

kedd: 15:00-18:00

Szerda: 11:000-18:00

 

Elérhetőségek:

jaszfalukonyvtar@gmail.com

https://www.facebook.com/konyvtar.pilisjaszfalu/

Könyvtári, Közösségi és Információs Hely

Nyitva tartás:

kedd: 15:00-18:00

Szerda: 11:000-18:00

 

Elérhetőségek:

jaszfalukonyvtar@gmail.com

https://www.facebook.com/konyvtar.pilisjaszfalu/

Események

Játék a tudománnyal

Pilisjászfalu

2022. 05. 11-én Tormási Attila, művész nevén Ribizli bohóc előadáson vehettek részt az általános iskola 3. és 4. osztályos tanulói. A programot Pilisjászfalu Könyvtára szervezte

Attila bevezette a gyerekeket a fizika birodalmába, ezen belül a hangtanba és a rezgések világába. A műsor sokszínű és interaktív volt. Az ismeretek elsajátítása mellett énekeltek, mondókát tanultak és közösen játszottak a diákok az előadóval.

Köszönjük szépen a hangos előadást!

Nagyon élvezték a gyerekek!

A kiskondás az Ákom-Bákom Bábcsoport előadásában

Pilisjászfalu

A mai előadáson (04.20.)  az általános iskola 1. és 2. osztályos tanulói vettek részt. A programot Pilisjászfalu Könyvtára szervezte. A bábszínészeket a gyerekek csendben hallgatták, a történet magával ragadta őket. A darabban megismerhettük a Kiskondás történetét. Vele együtt kalandoztunk, vele együtt bujkáltunk a gyönyörű királylány mindent látó szeme elől. Végül a tanúi voltunk annak, hogy a Kiskondás kiállta a próbatételt, rózsává változva sikeresen elbújt és ezzel elnyerte a királylány szerelmét.

Köszönjük szépen a kalandos előadást!

Mesevonat, kiállítás és keresztrejtvény pályázat (2021. szeptember 1-30.)

Pilisjászfalu

Az Országos Könyvtári Napok keretében került sor a Mesevonathoz kapcsolódó keresztrejtvény pályázat eredményhirdetésére is.  A Magyar Népmese napja alkalmából készült el a vonat, melyet szeptember hónapban lehetett megtekinteni, illetve a rajta található információk megismerésével lehetett a játékban részt venni.  A vonat segítségével a népmesékről valamint Benedek Elek életéről és munkásságáról lehetett többet megtudni.

Színezd újra! (2021.10.05.)

Pilisjászfalu

A Színezd újra! program keretében egy közös aszfaltrajzolással hívtuk fel az olvasás fontosságára a figyelmet a 2. osztály tanulóival! Az esemény már helyi hagyománynak számít, az Országos Könyvtári Napok keretében minden évben más és más motívumot, mintát színezhetnek ki a gyerekek!

Náluk jártak a Héttorony Hangászok (2021. 10.06.)

Pilisjászfalu

Iskolánk  3. és 4. osztályos tanulói egy időutazáson vettek részt, ahol visszarepültek a 16.-17. századi Magyarországra. A Héttorony Hangászoknak köszönhetően megismerhették a gyerekek a hajdúk viseletét, a korszak fegyverzetét, író és tájékozódási eszközeit, illetve hangszereit. Az izgalmas bemutató során az eszközöket ki is próbálhatták a diákok, belebújhattak egy láncingbe vagy akár párharcot vívhattak szablyákkal. A találkozó nagyon érdekes és izgalmas volt!

Országos Könyvtári Napok 2021

Pilisjászfalu

Pilisjászfalu Könyvtára idén ismét több programmal is kapcsolódott az eseményhez. A Dózsa György Általános Iskola 1. osztályos tanulói egy könyvtárhasználati óra keretében megismerkedhettek a könyvtári állománnyal, a könyvtárhasználati szabályokkal. Lelkesedésben nem volt hiány, remélem újabb olvasókkal fognak bővülni soraink!